Szekszárdi Kerékpáros S. E.

Lezajlott a VIII. Szekszárd GP, illetve az azt felvezető Suli Kupa.

Sajnos a kisiskolások létszáma siralmasan kevés volt; csak bízhatunk abban, hogy ez a vírushelyzet miatti óvatosság következménye…

A Szekszárd GP-re is több indulót vártunk, de akik eljöttek, ők egy nagyon jól biztosított körpályán, kiváló időjárási körülmények között versenyezhettek. Csapatunk 3 éremmel zárt: Steig Benjamin, Kiss Zsombor és Kovács Krisztián állhatott tőlünk dobogóra. A teljes eredménylistákat alább találjátok:

Szeptember 5-én került sor az idei Kritérium OB-ra Békéscsabán. Csapatunk betegség és sérülés miatt mindössze két versenyzővel képviseltette magát, hiszen Kiss Zsombor az U15-ben, míg Steig Gábor a Master2-ben állt rajthoz. Sikert sajnos csak az utóbbi ért el, ami számszerűsítve egy OB 3. helyezést jelentett.

Végre tudtunk éles, hivatalos versenyen is indulni! 🙂 Igaz, ehhez Szerbiába kellett utaznunk, hiszen náluk június 28-án rendezték a Szerb Kupa első fordulóját. A verseny helyszíne Sid volt, ahol egy 2.6 km-es körpályán más-más körszámot teljesítettek a különböző korcsoportok. Csapatunkból 3-an neveztünk a versenyre: Straubinger (Strau) Balázs és Takács (Pietro) Péter az U17-be, míg Steig Gábor a Master korcsoportba. Sajnos a lefelé utazáskor már eldőlt, hogy nem lesz egy tökéletes menet ez számunkra: Pietro a vártnál is rosszabbul bírta az autózást! Számára kész gyötrelem volt az a nem egészen 3 óra, amit az autózás jelentett. A hányás totálisan kikészítette, ami azt jelentette, hogy még 15 perccel a startja előtt sem lehettünk biztosak abban, hogy egyáltalán kibír-e legalább 2-3 kört, nem ám a teljes 15 körös futamát…Nos, valamennyire csökkent a rosszullét, így mindkét srácunk elindult a mezőnnyel. Jó volt látni, hogy Strau nagyot küzdve ugyan, de magabiztosan tartotta a főmezőny tempóját és a borzalmas meleg (35 C fok körüli hőmérséklet volt) ellenére mindketten elől bringáztak. Igaz, hogy 7 fő ellépett a mezőnytől, – ami egy kicsit bosszantó volt – de összességében a fiúk elérték a célunkat: mentek egy 40 km-es, nagy létszámú nemzetközi versenyt, és nem a leszakadottak között, hanem a főmezőnyben. Kezdésnek mindenképpen elégedettek lehetünk ezzel és dicséret illeti őket…pláne a fent leírt előzmények figyelembevételével! (a számszerű eredményt még keressük a neten, de valahol a 12-15. hely körül érkeztek meg)
Ezt követően az ifi fiúk, a felnőtt férfiak és a masterek következtek, akikre 30 kör várt. Itt sem fázott egy induló sem. 🙂 A tempó az első 10 körben igen nagy volt, mert 40 km/h alatt sehol sem mentek, de a pálya több szakaszán a 45-48-as tempó volt a “normál”…Ennek következtében nem csak a víz fogyott a kulacsokból, hanem a versenyzők is rostálódtak körről körre. Steig Gábor a táv első felében nem is vállalt semmi “atrakciót”, inkább a bukásokat és a leszakadozó versenyzőket kerülte el. Ez a taktika be is jött, hiszen ezt követően volt pár kör, amikor még egy-egy elmenési kísérlet is belefért. Azonban be kellett látni, hogy a szerbek ehhez nem járultak hozzá. 🙂 Így a véghajrá tulajdonképpen korcsoportos mezőnybefutót hozott, amit belülről igen nehéz volt “kimatekozni”, hiszen ezen a versenyen a Master kategória a 30 év felettieket jelentette. Áthaladva a célvonalon nem is tudtuk, hogy hányadikként zártunk. A probléma az volt, hogy a zsűri sem! 🙁 Az eredményhirdetésnél nem szólították ki Steiget a dobogóra, amiből arra következtettünk, hogy biztosan pár helyen múlhatott…Megérdeklődve a befutási sorrendet kiderült, hogy még a listán sem szerepel a 91-es rajtszám, ami viszont már bosszantó volt, így előkerült a célbíró kamerája. Onnan viszont kivehető volt, hogy nem hogy megérkezett, de pontosan a 3. helyen haladt át a célvonalon. Ezt követően korrigált eredményhirdetésre már nem volt lehetőség és az érmet (+ az apró ajándéktárgyakat) úm. “fű alatt” adta át a korábban dobogóra felálló novi sad-i srác, akinek az arcáról mindent le lehetett olvasni…
Ettől az apró közjátéktól eltekintve egy pozitív verseny volt, ahová így utólag megérte lemennünk!Sikeres feliratkozás.

Hiba, kérlek próbáld újra

Szekszárdi Kerékpáros S. E. will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.